
5 septembrie – Ziua internațională a carității
În fiecare an, din 2013, se sărbătorește această zi-o zi a bunătății, a receptivității și a responsabilității pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Scopul său este de a atrage atenția asupra organizațiilor caritabile, asupra activităților lor, asupra celor care au nevoie de ajutor în mod special.
Caritatea este mai mult decât simple cuvinte. Este ajutorarea reciprocă în mod gratuit, sprijin, dragoste față de oameni, față de copii. În această zi, participanții, conducătorii organizațiilor caritabile sunt invitați la diverse interviuri. Ei spun ce face fundația lor, ce face, ce a făcut deja și cum poate ajuta.
În cadrul organizațiilor sunt organizate evenimente caritabile. Mijloacele de informare atrag atenția asupra anumitor probleme, asupra unor persoane specifice aflate în nevoie. Acestea pot fi orice persoane neprotejate din punct de vedere social, proiecte caritabile, probleme ale naturii, ecologie, animale rătăcite. Diverse evenimente sunt organizate în școli, institute, în rândul tinerilor.
Prin participarea la acțiuni de binefacere, fiecare dintre noi poate încuraja mai mulți oameni să facă fapte bune.
Ce puteți face în această zi:
- spuneți despre ea în rețelele sociale;
- spuneți-le prietenilor, cunoștințelor și rudelor dvs;
- faceți o donație către o organizație caritabilă;
- semnați felicitări pentru persoanele în vârstă singure din aziluri;
- cumpărați alimente pentru o persoană fără adăpost;
- repostați o poveste despre un animal care își caută un cămin;
- curățați orice zonă, strângeți gunoaie;
- să devină donator de sânge.
Șapte din zece moldoveni fac muncă de caritate, dar jumătate dintre ei nu spun nimănui despre asta. Modestia, desigur, împodobește, dar este necesar să povestești despre faptele tale bune – poate că va inspira pe cineva.
Spuneți mulțumesc
Această zi este, de asemenea, o ocazie excelentă de a spune mulțumesc tuturor celor care ajută fundațiile caritabile. La urma urmei, datorită donațiilor acestor oameni sunt colectate sume considerabile pentru tratament, sprijin în situații dificile de viață, furnizarea de alimente și bunuri esențiale. Pentru achiziționarea de echipamente medicale și multe altele.
Fundațiile caritabile au întotdeauna nevoie de sprijin. De îndată ce o organizație ajută la rezolvarea unei probleme, apare o alta. A-ți ajuta vecinii este o tradiție minunată pe care trebuie să o dezvolte toată lumea. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să ajutați!